RADIONICA ISTRAŽIVAČKOG NOVINARSTVA

 

Hrcin i Blank organiziraju od 22.10. do 19.11.2018 radionicu istraživačkog novinarstva i filma.

Radionica će se održavati ponedjeljkom i srijedom od 19-20.30h na lokaciji Zvonimirova 21, Zagreb (prizemlje, stakleni izlog).

Radionica je namijenjena studentima i novinarima koji grizu na istraživačko novinarstvo. Na radionicu se prima do osmero polaznika.

Voditelji radionice su: Saša Paparella, Hrvoje Appelt i Dario Juričan.

Radionica je praktičnog tipa, uključuje puno zadataka i pripremu za rad na doku filmu istraživačkog karaktera. Radionica spaja najbolje od novinskog istraživačkog rada i doku filma.

Radionica je besplatna, ali da bi bili primljeni morate se malo potruditi i napisati esej ili članak na jednu od zadanih tema:

  1. Tipični zagrebački političar bandićeve ere je poligamni pastuh: mit ili stvarnost?
  2. Uspjeti je lako, pitaj me kako – Ana Stojić Deban: od kuhačice kave do predsjednice Uprave Zagrebačkog holdinga
  3. Je li autorica koncepta Trga žrtava fašizma Loredana Stunić najsjajnija zvijezda zagrebačke arhitekture?
  4. Gradski radovi: dogovorna ekonomija?

5. Zagrebački holding: odlagalište potrošenih političara, novinara i rođaka?

Esej/članak mora biti minimalno dvije kartice. Cijenit će se ekstra trud uložen u rad koji nije samo baziran na postojećim člancima na netu.

Rad s kontakt i kratkim biografskim podacima poslati do 15.10.2018. na info@hrcin.hr s naznakom: PRIJAVA ZA RADIONICU. Sve poslati u jednom word ili pdf dokumentu. Odabrani polaznici bit će obaviješteni o primanju na radionicu do 19.10.2018.

Najboljeg polaznika/cu radionice očekuje nagrada u vidu plaćenog jednotjednog rada s ekipom filma GAZDA na novom projektu.

Radionicu podupiru Zaklada Kultura nova i Hrvatsko društvo filmskih redatelja.

Hrcin (Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo slobodu medija) producent je serijala GAZDA i izdavač knjiga istraživačkog novinarstva koje komplementarno prate filmove. Do sada su napravljena dva dugometražna doku filma: Gazda (Agrokor) i Gazda: Početak (Kutle) i izdane su dvije istoimene knjige. Tema trećeg filma u nastanku je Zagreb.

Share this: