Priopćenje povodom početka crowdfunding kampanje filma KUMEK

Danas je predstavljen početak crowdfunding kampanje za novi film iz serijala Gazda – film Kumek.

Film je to o najdugovječnijem gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću, čovjeku kojeg je sam Bog poslao da spasi Zagreb.

Crowdfunding kampanjom se želi skupiti 250.000kn za dovršetak filma i stavljanje filma u javno dostupnu domenu.

Kampanja i video su dostupni na:

https://www.indiegogo.com/projects/kumek#/

Sam teaser dostupan je na: https://www.youtube.com/watch?v=e2I0mr2LiPU

Ekipa filma spreman je za iznos od 15 milijuna kuna ne objaviti film Kumek. 15 milijuna kuna je cijena slobode, cijena koju je platio odvjetnik Hanžeković da Milan Bandić bude na slobodi.

Ekipa filma elaborirala je press konferenciji danas u Zagrebu probleme u prikupljanju informacija pri radu na projektu Kumek naročito naglasivši nekooperativnost i netransprantnost Zagrebačkog holdinga. Od Holdinga je bilo nemoguće dobiti podatke o osobama koja se nalazi na optužnicama u desetak afera suradnika i prijatelja Milana Bandića, a koje su našle „utočište“ u zagrebačkom Holdingu.

Od Grada Zagreba ne mogu se dobiti informacije o korisnicima vile Zagreb u Moščeničkoj Dragi, organizatoru Adventa te o službenicima i namještenicima koji imaju dozvolu biti u upravnim i nadzornim odborima tvrtki te imati vlastite tvrtke.

Posebno je zanimljivo da je Ured Predsjednice odbio dati putni nalog s putovanja u BiH 14.-16.5.2018. iako je Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost predložio da se stupanj tajne OGRANIČENO može skinuti.

Redatelj filma Kumek je Milan Bandić, naime, redatelj poznat kao Dario Juričan je službeno promijenio ime u Milan Bandić. Glavni novinar istraživač je Hrvoje Appelt, a izvršni producent filma Tibor Keser.

Film je sufinanciran od strane HAVC-a.

Premijera filma planirana je za veljaču, 2020.

Share this: