PRVI PRIMJERCI KNJIGE GAZDA POKLONJENI JAVNIM KNJIŽNICAMA

Prvi primjerci knjige Gazda, autora Saše Paparelle, darovani su Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu i zagrebačkoj knjižnici Bogdan Ogrizović. Darivanja će se nastaviti prema svim javnim knjižnicama u Zagrebu, a u kasnijoj fazi i svim drugim javnim knjižnicama u Hrvatskoj.  Projekt Gazda zalaže se da informacije o tome kako se postaje gazda u Hrvatskoj budu javno dostupne. Knjiga je djelomično financirana crowdfunding kampanjom iz rujna 2016. i unaprijed ju je rezerviralo više od 100 ljudi. Knjiga je komplementarna filmu Gazda i svojevrsni je priručnik sa 32 poglavlja u kojima se otkriva kako biti kreativan da bi se postigao ultimativni cilj: biti gazda u Hrvatskoj. Knjiga je rezultat praćenja filmske ekipe te vlastitog istraživanja autora objavljenog u nekadašnjem tjedniku Forum, pod naslovom Državni prijatelj broj 1. Knjiga će biti promovirana večeras, utorak, 4.10.2016., uz premijeru filma Gazda u zagrebačkom kinu Europa, a od srijede će se prodavati u shopu tog kina. Izdavač knjige i producent filma je Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo i slobodu medija (HRCIN). Naklada prvog izdanja je 500 primjeraka.

GAZDA-korice-montaza

Projekt Gazda, osim vlastitog istraživanja, puno duguje člancima hrvatskih novinara i to poglavito Jasne Babić, Danijele Jozić, Đurđice Klancir, Ivana Pandžića, Ivice Radoša, Ladislava Tomičića, te mnogim drugima.

Nakon premijere, film Gazda moći će se pogledati u zagrebačkim kinima Europa, Grič i Metropolis. Slijedi premijera filma u Rijeci, Varaždinu, Čakovcu, Splitu, Osijeku, Bolu, Komiži, Imotskom, Kaštelima, Hvaru, Jelsi, Starom Gradu, Dugom Ratu, Omišu, Lastovu, Veloj Luci, Supetru i Pučišćima. Najveći lanac kina Cinestar odbio je prikazivanje filma Gazda.

gazda-glavni-plakat-low-res

Share this: