PROJEKT GAZDA: film & knjiga

fejscover6-cvijece

 

Najveći kinoprikazivač u Hrvatskoj odbio je prikazivanje filma, i anticipirajući to, Gazda ekipa je počela stvarati kino fond za mjesta koja nemaju kino.

Na ovoj web adresi objavljena je prijavnica na kojoj se mjesta bez kina mogu prijaviti za projekciju filma Gazda. Film će ići u vlastitoj distribuciji te preko neovisne kinomreže. Dosadašnji odličan odaziv i potpora koju je film dobio ponukalo je ekipu filma da izda i knjigu Gazda, koja će biti komplementarna s filmom. Ekipa filma smatra da upute kako se postaje Gazda u Hrvatskoj moraju u tiskanom obliku biti javno dostupne. 1000 $ je dovoljno za troškove tiska za njeno prvo izdanje. Kad knjiga izađe, svim knjižnicama u Zagrebu dati će se besplatan primjerak, a raditi će se na tome da knjigu besplatno dobiju i sve knjižnice u Hrvatskoj.

fejscover5

Crowdfunding kampanja za projekt Gazda (film, kinofond, knjiga) istječe u srijedu, 28. 9. 2016. u devet ujutro. Dotad svi imaju priliku sponzorirati projekt, a svako sponzorstvo se nagrađuje.

Premijera filma bit će u utorak, 4. 10. 2016. u 19,30 u zagrebačkom kinu Europa. Film je, za razliku od testne projekcije, veći za cijelo jedno poglavlje i dulji desetak minuta.

Gospodinu Ivici Todoriću je, kako je redatelj i najavio, prvome upućen poziv za premijeru filma.

 

CROWDFUNDING KAMPANJA
https://www.indiegogo.com/projects/gazda#/

IZRAVNE DONACIJE ZA FILM

PRIMATELJ: HRVATSKI CENTAR ZA ISTRAŽIVAČKO NOVINARSTVO I SLOBODU MEDIJA
SVRHA: DONACIJA ZA FILM GAZDA
IBAN: HR9823600001102458120

SLUŽBENA STRANICA FILMA

https://www.facebook.com/gazdafilm/

 

Share this: