PRESS MATERIJALI ZA FILM GAZDA: POČETAK

Gazda: Početak je drugi projekt iz serijala Gazda.  Film je rađen godinu dana i financiran je vlastitim sredstvima.

Redatelj filma je Dario Juričan, novinar istraživač je Mašenjka Bačić, suradnik na projektu je Saša Paparella, a pravni tim predvodi Ljiljana Maravić Pirš.

Gazda: Početak je film o tranziciji, privatizaciji, o ekipi koja je marljivo “radila” u devedesetima da bi danas i oni i mi živjeli u blagostanju i sreći. Priča je to o Agrokoru prije Agrokora.

Misao vodilja koja je gurala film je bio citat “Sve će protekcije i veze biti kad-tad raskrinkane”( Ivica Todorić, 1994.)

Crowdfunding  kampanjom financirat će se dovršetak filma, prvo izdanje nove knjige i njena distribucija po knjižnicama diljem Hrvatske.

Projekt je dobio jednu od nagrada za scenarij na prvom scenarističkom natječaju za doku filmove “Krsto Papić” Društva hrvatskih filmskih redatelja.

Premijera filma očekuje se u drugoj polovini prosinca 2017.

Producent filma je Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo i slobodu medija (Hrcin)

MATERIJALI:

IMOVINSKA KARTICA ĐURE SESSE  (3.12.2007.) koju nije uspio dobiti saborski Odbor za pravosuđe, a iz koje je razvidno da sudac Đuro Sessa nije prijavo stan koji je kupio sredstvima dobivenima od tvrtke Mediator (Agrokor) ustupanjem potraživanja u Dubrovniku.

SESSA IMOVINSKA KARTICA 1

Indiegogo crowdfunding kampanja:

https://www.indiegogo.com/projects/gazda-pocetak#

Video crowdfunding kampanje:

https://www.youtube.com/watch?v=GDEexRahU3A

Share this: