Pokrenut Muzej korupcije!

 

Pokretač Muzeja korupcije je Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo i slobodu medija (HRCIN), tvorac projekta Gazda.

Muzej korupcije izraz je stoljetnog hrvatskog sna, na tragu je hrvatskog ujedinjenja kojeg također zagovara i predsjednica Kolida Grabar Kitarović, i ima za cilj postati središnje mjesto sklapanja prijateljstva i suradnje, što sama korupcija i jest u svojoj biti.

Muzej korupcije dobra je prilika da se Hrvatska pozicionira u surovom natjecateljskom kapitalističkom okruženju, kako ekonomskom i turističkom, tako i međuljudskom. On može biti naš distincti modo in recognitionem.

Muzej ima kvalitetan program na kojem su radili eminentni stručnjaci.

 

Muzej korupcije 1

Održat ćemo i radionicu pod nazivom Uspjeti je lako, pitaj me kako, koja počinje 1.4.2017. Zamišljena je kao duhovna obnova i restrukturiranje psihe. Radionica će promovirati vrijednosti bez kojih nema uspjeha.

Prijave na radionicu primaju se do 23.3.2017. na www.museumofcorruption.org

Riječ je o radionici koja je istinski demokratska jer daje svima šansu da uspiju – lako.

Zalagat ćemo se da Vlada odredi svog potpredsjednika zaduženog, kao koordinatora među ministarstvima, za poslove korupcije ili, još bolje, da se osnuje Ministarstvo korupcije. Korupcija se mora do kraja institucionalizirati i zadnji je čas za reformu, s kojom bi Hrvatska postala predvodnica jednog globalnog trenda.

Muzej će, uz pomoć Agencije za odgoj i obrazovanje, sa svojim programom Promicanje vrijednosti korupcije raditi na Korupcijskoj obrazovnoj bojni (KOB). Također se  nadamo i zajedničkom nastupu po školama s Generalskim zborom, budući da djelimo jednak svjetonazor i sustav vrijednosti.

Svakako računamo na financiranje od strane Ministarstva gospodarstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva kulture, Ministarstva turizma i Ministarstva vanjskih poslova. Naravno, nećemo odbiti niti druge podupiratelje.

Muzej će predložiti rasterećenje Ustavnog suda na način da se ustanovi Sud nevinih na koji bi dolazili slučajevi korupcije u vrijednosti od minimalno milijun kuna, a najviša zapriječena kazna bila bi uvjetna – predavanja po školama u Korupcijskoj obrazovnoj bojni (KOB).

U daljnoj fazi Muzej će izdati dionice. Dionice će se ponuditi svim građanima, a pravne osobe imat će  mogućnost franšize.

Muzej korupcije ne osuđuje korumpirane, niti bogate – Muzej želi humanizirati pogled na njih. I oni su ljudi, i to sam cvijet društva.

 

https://www.facebook.com/museumofcorruption/

http://museumofcorruption.org/

Share this: