Održana je press konferencija povodom početka crowdfunding kampanje Gazda: Početak

U Zagrebu je 2. 11 .2017. održana tiskovna konferencija povodom početka crowdfunding kampanje za novi film iz serijala Gazda.

Crowdfunding kampanjom želi se prikupiti 20 000$ za dovršetak filma Gazda: Početak.

Članovi ekipe filma – Dario Juričan, redatelj, Mašenjka Bačić, novinarka istraživačica i Ljiljana Maravić Pirš iz pravnog tima ispričali su kako su se bavili “Agrokorom prije Agrokora”.

I Globus Grupa na čelu s Miroslavom Kutlom bila je ‘sistemska kompanija’ s više od 10.000 zaposlenih.

Ta je kompanija ostala na zlu glasu po ruševinama koji je ostavila iza sebe.

Film propituje kako je moguće da je protiv Miroslava Kutle, navodno najozloglašenijeg tajkuna, pokrenuto 11 kaznenih postupaka, a pravomoćno je osuđen za 1 kazneno djelo i to u Gradskom podrumu gdje je procijenjena šteta 1,2 milijuna kuna.

Miroslavu Kutli nije oduzeta imovina. Na njegovom imanju u Zagrebu živi njegova prijateljica.

Kad je Kutle 2000. završio u pritvoru u Remetincu dobivao je nelegalne posjete. O tim posjetama znao je Đuro Sessa, tada šef Općinskog suda u Zagrebu i nije ih spriječio. Đuro Sessa je šutio i u međuvremenu napredovao do mjesta predsjednika Vrhovnog suda, najviše sudske pozicije u RH.

Film je nastao nakon godinu dana upornog istraživačkog rada iz kojeg je izašla priča o tranziciji, privatizaciji i pravosuđu.

Gazda: Početak  financiran je vlastitim novcem, producent filma je Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo i slobodu medija (Hrcin), a premijera filma očekuje se krajem godine.

Materijali za press mogu se naći na:

http://www.hrcin.hr/press-materijali-za-film-gazda-pocetak

Crowdfunding kampanja i video:

https://www.indiegogo.com/projects/gazda-pocetak#/

 

Share this: