Muzej korupcije pozdravlja odluku Gradonačelnika o zatvaranju kina Tuškanac!

Muzej korupcije želi postati središnje mjesto sklapanja prijateljstva i početaka suradnje, što sama korupcija u svojoj biti i jest.

Muzej korupcije stoga pozdravlja sjajnu odluku zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića  za produbljivanje prijateljstva i suradnje sa Crkvom na lokaciji Kordunska 1, plaćajući Crkvi 12.000 kuna mjesečnog najma za derutni prostor nekadašnje Kinoteke, kojeg Grad brižno obnavlja zadnja dva tjedna.

Nadamo se da će se ponovno otvaranje Kinoteke na toj adresi zbiti uz blagoslov nadbiskupa Josipa Bozanića, iako javnost još pamti kakva je zla sudba zadesila ministra Crnoju nakon što je njegov kratkotrajni radni prostor blagoslovio biskup Vlado Košić.

Također se nadamo da će na otvaranju Kinoteke biti prikazani filmovi najboljeg zagrebačkog filmaša u 2016. redatelja Jakova Sedlara, jer uvjereni smo da je gospon gradonačelnik i ovaj put nepogrešivo izabrao. Nadamo se da će uskoro Kinoteka vrtjeti cijeli opus tog laureata!

Muzej korupcije pozdravlja i skoro zatvaranje kina Tuškanac od strane gradonačelnika Bandića, jer taj se prostor nije pokazao kao neki naročiti potencijal za razvoj korupcije. Dosadašnji upravitelj kina, Hrvatski filmski savez, izgubit će prostor u kojem djeluje, ali tako im i treba kad ne znaju sklopiti prijateljstvo s gradonačelnikom.

Pozdravljamo odluku gradonačelnika Bandića da i dalje šuti o zatvaranju Tuškanca i njegovoj budućoj namjeni, jer svi dobro znamo da javna rasprava i javni planovi nikada nisu urodili nečim dobrim!

 

 

Share this: