KIOSK RADIONICA ZA MLADE NOVINARE

Radionica je praktičnog tipa – s voditeljima će se raspravljati o potencijalnim temama pogodima za istraživačko novinarstvo te dogovoriti potencijalnu suradnju u Kiosku.

Projekt Kiosk je zajednički projekt Blank_filmskog inkubatora i Hrvatskog centra za istraživačko novinarstvo i slobodu medija. Kiosk će se u prvoj fazi baviti audiovizualnim sadržajem u obliku kreativnih mini dokumentaraca (ne reportaža) u trajanju 3-5 minuta, a u drugoj fazi izlazi periodik novinskog formata na 24 stranice.

Trenutno se rade filmovi za video kanal te je napravljen testni nulti broj tiskanog Kioska u 200 primjeraka. Prvi broj planiramo za početak listopad u nakladi od 10 000 besplatnih primjeraka.

Fokus Kioska su istraživačko novinarstvo, analitičnost, objektivnost i podzastupljene (znanstvene, civilna scena, zaštita prirode, mladi) teme u hrvatskom medijskom eteru te follow up priče koje su mediji prožvakali i više se njima ne bave zbog fokusiranosti na prioritete koje im nameće publika, a ne nužno javni interes.

Teme koje će biti u fokusu Kioska:
– tranzicija, pretvorba, privatizacija, revizija
– korupcija
– civilno društvo i manjine (nacionalne, spolne, subkulture)
– javna uprava
– kultura, znanost, obrazovanje i zaštita prirode

Kiosk radionica je namijenjena (mlađim) novinarima koji grizu na istraživačko novinarstvo, besplatna je,a prijave se primaju do samog početka na: info@hrcin.hr s naznakom: Za radionicu u (ime grada).

Radionica je praktičnog tipa – s voditeljima će se raspravljati o potencijalnim temama pogodima za istraživačko novinarstvo te dogovoriti potencijalnu suradnju u Kiosku.

Lokacija radionica:

OSIJEK , 10.10. 2015. (sub), 14h

Esseker centar, Ribarska 4-6, 1. kat, lokal 31 (s pokretnih stepenica na desno i odmah hodnik s vratima na lijevo). Sudionike ćemo dočekati na 1. katu pored pokretnih stepenica.

SPLIT, 11.10. 2015. (ned), 14h

Info zona, Jerina 1 (Šperun).

Voditelji radionice su Dario Juričan i Saša Paparella.

Share this: