“Gazda” film u kinima od 5. listopada – “Gazda” knjiga u knjižarama

img_0641

Nakon vrlo uspješne premijere dugometražnog dokumentarnog filma Gazda, redatelja Darija Juričana i promocije knjige Gazda, autora Saše Paparella u zagrebačkom kinu Europa 4.10. film kreće u distribuciju preko neovisne kino mreže.

Film se u Zagrebu prikazuje u kinima: Europa, Grič i Metropolis.
Knjiga se u Zagrebu može nabaviti u shopu kina Europe i Superknjižari.
Raspored svih trenutnih projekcija u Hrvatskoj može se naći na:

 

GAZDA-korice-montaza

Film je tri godine rađen u otežanim uvjetima. Film je to o tranziciji, privatizaciji i korporacijama u kojem se provlači priča redateljeva oca koji je 40 godina radio u Uni/konzumu.

Priča je to o jednom uspjehu i kako se do njega došlo, priča je to o jednom neuspjehu i kako u njemu živimo. Gazda nije film o Ivici Todoriću, već o simbolima Hrvatske.
Film je to o stanju jedne nacije.

Knjiga Saše Paparella u 32 poglavlja kao mali self help vodič prezentira kako se postaje gazda u Hrvatskoj. Knjiga je komplementarna filmu i ne prati nužno strukturu filma.

Redatelj i producent filma je Dario Juričan, scenarist Zvonimir Tivon, montažerka Sandra Mitić, izvršni producent Bojan Radanović, asistenti redatelja Igor Jelinović i Josip Lukić, animatorica Juliana Kučan, oblikovanje zvuka Tihomir Vrbanić, oblikovanje slike Luka Sepčić, DCP – Bold studio.
gazda-glavni-plakat-low-res

 Trailer filma može se vidjeti na:

Film su sufinancirali Hrvatski audiovizualni centar, Zaklada Kultura nova i crowdfunding kampanja.
Knjiga je djelomično financirana crowdfunding kampanjom.
Prvi primjerci knjige simbolički su poklonjeni zagrebačkoj javnoj knjižnici Bogdan Ogrizović i Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Knjiga će biti poklonjena svim knjižnicama Grada Zagreba.
Producent i distributer filma te nakladnik knjige je Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo i slobodu medija (HRCIN).
Share this: