10 000 GLEDATELJA FILMA GAZDA – IZAŠLO DRUGO IZDANJE KNJIGE GAZDA

IZNIMNO DOBRA GLEDANOST FILMA GAZDA  – 10 000 GLEDATELJA – IZAŠLO DRUGO IZDANJE KNJIGE GAZDA

fejscover-10-000-gledatelja-suncokret

Film Gazda imao je premijeru 4.10.2016. u Zagrebu i od tada je prikazan u gotovo svim gradovima čija su kina članovi neovisne kinomreže. Iznimno je dobro gledan i dosegao je brojku od 10.000 gledatelja! Film je najviše gledan u Zagrebu, Rijeci, Osjeku i Splitu.

img_0641

Najveći lanac kina Blitz Cinestar, zbog privatne i poslovne povezanosti s jednim od protagonista filma Gazda, odbio je prikazati film, a kao izlika rečeno je da „film neće biti gledan“.

Producent filma Gazda, Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo i slobodu medija (HRCIN), zastupan po odvjetnici Ljiljani Maravić Pirš, podnio je 31.10.2016. Sudu časti Hrvatske gospodarske komore prijavu protiv Blitz Cinestara zbog neistinitog reklamiranja i svjesnog obmanjivanja javnosti krilaticom „Ponosni na domaći film.“

img_1279

Dana 8.11.2016. u zagrebačkom kinu Europa u 20.45h film Gazda bit će prikazan s engleskim titlovima. Zanimanje za tu projekciju pokazao je velik broj diplomata akreditiranih u Republici Hrvatskoj. Link na Facebook event:

https://www.facebook.com/events/163240780803677/

Prvo izdanje knjiga Gazda autora Saše Paparella koje je izašlo istodobno s filmom razgrabljeno je u manje od mjesec dana te je iz tiska izašlo drugo, dopunjeno izdanje.

Knjiga Gazda neslužbeni je priručnik Državnog odvjetništva Republike Hrvatske (DORH) za razumijevanje silnica koje vladaju u hrvatskom društvu.

GAZDA-korice-montaza128x196+3+16-izd2

Knjiga je komplementarna filmu Gazda i svojevrsni je priručnik sa 32 poglavlja u kojima se otkriva kako biti kreativan da bi se postigao ultimativni cilj: biti gazda u Hrvatskoj. Knjiga je rezultat praćenja filmske ekipe te vlastitog istraživanja autora objavljenog u nekadašnjem tjedniku Forum, pod naslovom Državni prijatelj broj 1. Drugo izdanje bogatije je za gotovo 40 stranica, te za fotografije i dokumente. Dodan je i niz zanimljivih članka autora Jurice Pavičića, Dražena Ćurića, Deana Dude i Goranka Fižulića u kojima se komentira i analizira film Gazda, te probijanje posljednje tabu teme u Hrvatskoj: Agrokora.

Knjiga je dostupna u shopu kina Europa u Zagrebu, te u Superknjižari, preko koje ju je moguće i naručiti. Knjiga će također biti dostupna na Interliberu. Zbog iznimne zainteresiranosti javnosti sprema se i treće izdanje.

Sve knjižnice u gradu Zagrebu, njih gotovo 40, besplatno su dobile po primjerak knjige Gazda. Podjela knjiga knjižnicama Zagreba obećana je prilikom crowdfunding kampanje projekta Gazda, što je proteklih dana i ostvareno!

img_1546

Projekt Gazda nastoji da informacije o tome kako se postaje gazda u Hrvatskoj budu javno dostupne.

 

Share this: